Over ons

één stijl, twee adressen.


Het verhaal van Interior by Cornelis start in 1952, het jaar waarin Oscar Cornelis zijn bedrijf vestigt in Oostende onder, simpelweg, de naam ‘Cornelis’. Die eerste vestiging bevond zich op de Nieuwpoortsesteenweg 280 in Mariakerke,  waar er verf, behang en onderhoudsproducten werden verkocht. Het bedrijf groeide en daarom werd er al snel uitgebreid naar een naburig gebouw.

In 1978 kwam de tweede generatie aan het roer te staan van het bedrijf wanneer Oscar de fakkel doorgaf aan drie van zijn zonen, die het bedrijf met evenveel passie verderzetten. In dat zelfde jaar werd de vennootschap gesticht en kreeg de winkel de naam ‘Woondecoratie Cornelis’. Zes jaar later kwam er uiteindelijk een splitsing van de afdeling vloerbekleding en werd die overgebracht naar de Nieuwpoortsesteenweg 250 – 254. Kort daarna werden ook de magazijnen uitgebreid naar de Zelliklaan 15.

Later in 2000 werden de twee adressen echter samengebracht in één gloednieuw pand op de Nieuwpoortsesteenweg 569 – 571, waar de winkel met vloer-, wand- en raamdecoratie nog steeds gevestigd is.  In 2014 werd opnieuw beslist om uit te breiden, dit keer met een lifestylewinkel waar u terecht kan voor woonaccessoires en meubilair. Deze werd geopend op de vroegere locatie van de afdeling vloerbekleding. Beide winkels vallen nu onder de naam ‘Interior by Cornelis’. Op de twee adressen wordt de stijl van Cornelis doorgetrokken, vandaar: “Eén stijl, twee adressen”.

Doorheen de jaren is de missie van het bedrijf echter altijd dezelfde gebleven. Bij Cornelis kunnen mensen niet alleen terecht voor alle facetten wat interieur betreft, maar alles wordt met passie, gedrevenheid en inzet gedaan. Daarbij komt kwaliteit op de eerste plaats en is er altijd oog voor detail.  Vandaag is Patrick Cornelis na 40 jaar nog steeds zaakvoerder van het bedrijf, maar intussen zijn ook zijn twee zonen in het bedrijf gestapt en is het familiebedrijf dus toe aan zijn derde generatie.  

Ontmoet ons team

Ruben Cornelis

Verantwoordelijke vloerbekleding

e-mail: ruben@interiorbycornelis.be

Robby Cornelis

Verantwoordelijke raamdecoratie

e-mail: robby@interiorbycornelis.be

Hanne Hillewaere

Verantwoordelijke interieurontwerpen

e-mail: hanne@interiorbycornelis.be

Geert Claeys

Verantwoordelijke schilderwerken

e-mail: geert@interiorbycornelis.be

Tania Braet

Verantwoordelijke boekhouding

e-mail: tania@interiorbycornelis.be

Nathalie Dehaemers

Verantwoordelijke facturatie & na-verkoop

e-mail: nathalie@interiorbycornelis.be

Pascal Vanooteghem

Verantwoordelijke totaalinrichting

e-mail: pascal@interiorbycornelis.be

Sophie Museeuw

Verantwoordelijke lifestyle & winkels

e-mail: sophie@interiorbycornelis.be